S u t o m o r e

SUTOMORE je najpoznatije turističko mjesto barske rivijere nastalo od ribarskog naselja prislonjenog uz dugu pješčanu plažu. Danas rapolaže brojnim hotelima, restoranima kao i vikend naseljima u zaledju. Od brojnih spomenika proslosti najveću pažnju izaziva crkva sv. Tekle sa pravoslvnim i katoličkim oltarom i ostaci benediktinskog manastira na Ratcu.

Duga i prelijepa plaza razlicitog sastava , na pojedinim mjestima je šljunak a negdje je prekrivena sitnim pijesakom , nudi turistima pravo mjesto za odmor. Dubina mora se srazmjerno povećava sa udaljavanjem od obale tako da je plićak idealan za dijecu i one goste koji su manje spretni u vodi.

Noćni život je posebna priča u Sutomoru. Ogroman broj kafića koji se nalaze na šetalištu pored obale mogu da zadovolje različite muzičke ukuse gostiju u Sutomoru. Takodje postoji i veliki broj restorana gdje se može u miru večerati i poručiti sviježi morski plodovi.

Ako Vas Sutomore toliko privuce, da u njemu planirate duzi boravak, osim u hotelskom, mozete se postarati da pronadjete adekvatan i ne mnogo skup smjestaj i u privatnim kucama ili apartmanskim vilama. Takodje, ukoliko se dobro informisete kod predusretljvih mjestana, iz Sutomora Vas put moze nanijeti i do primorskog ili brdskog dijela naselja Brca. U podnozju tog naselja nalaze se lijepo uredjene privatne kuce ili apartmanske zgrade, koje pruzaju usluge smjestaja i pansiona. U brdskom dijelu, preovladavaju vikendice, ali se iznad njih nalazi veoma staro seosko naselje zanimljive arhitekture, karakteristicne samo za taj dio barskog podneblja. Naselje Brca kao i Sutomore u cjelini, dozivjecete kao veoma atraktivna mjesta za odmor, koja osim privlacnih plaza i okoline, turistima nude i bogatu ugostiteljsku i zabavnu ponudu.

Fotografije